لاله افتخاری رئیس فراکسیون حمایت از نخبگان و مخترعان مجلس ، در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر، با اشاره به نامگذاری سال 87 به عنوان سال نوآوری و شکوفایی، تحقق آن را منحصربه تکالیف دستگاه ونهاد خاصی ندانست و اظهارداشت: مجموعه نظام باید تمام هم و غم خود را صرف تحقق این اهداف در سال جدید کند.
وی افزود: مسئولان، کارگزاران، مجلس، دولت وهمه آنها که مسئولیتی بر عهده دارند و همچنین نخبگان و اندیشمندان باید هرکدام به نحوی برنامه ریزی کنند و در این زمینه پاسخگو باشند.
وظیفه سنگین وزارت علوم ، آموزش عالی و بنیاد نخبگان
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: وزرات علوم ، آموزش عالی و بنیاد نخبگان به جهت جایگاهی که دارند باید در این زمینه تلاش بیشتری داشته باشند.
افتخاری که خود بنیانگذار فراکسیون حمایت از نخبگان و مخترعان در مجلس است، تصریح کرد : در مدت حدود 8 ماهی که از تشکیل این فراکسیون درمجلس می گذرد از نزدیک با مشکلات این قشر آشنا شده ایم، خلاء ها شناسایی و ضرورت ها، مطالبات و توانمندی ها برآورد شده است.
وی افزود: امیدواریم درسال جدید که به نام نوآوری و شکوفایی نامگذاری شده است بتوانیم درماههای آخرعمرمجلس هفتم اقدامات انجام گرفته در این زمینه را به نحو مطلوب ساماندهی کنیم و در آینده به نتایج خوبی برسیم.
کشور در حمایت و بهرهگیری از نخبگان خلا قانونی گسترده ندارد
رئیس فراکسیون حمایت از نخبگان و مخترعان درباره اصلاح قوانین مربوط به مخترعان و نخبگان نیز گفت: از زمان تشکیل فراکسیون، کلیه قوانین و آئین نامه های مربوط به نخبگان و مخترعان مورد بررسی قرار گرفت تا به لحاظ قانونی اگر مانعی بر سر راه وجود دارد با اصلاحاتی برداشته شود اما در بررسی های انجام گرفته مشخص شد از نظر قانونی در این زمینه خلاء گسترده ای وجود ندارد.
نماینده تهران درعین حال خاطرنشان کرد: ازآنجا که قانونگذاری یکی از دو وظیفه اصلی مجلس است به نظر می رسد باید حمایت های لازم نسبت به این قشر را از طریق تصویب قوانین لازم داشته باشیم.
وی یاد آورشد : البته مجلس هفتم به تازگی با تصویب قوانینی مبنی برحمایت ازثبت اختراعات، حمایت لازم را از این قشر داشته است، اما آنچه برای تولید علم و شکوفایی بیشتر فعالیتهای علمی لازم است ارتباط گسترده نظام و مسئولان اجرایی با نخبگان و مخترعان به عنوان گروههای مختلف مردمی است که می تواند بسیار مفید و مطلوب باشد.
افتخاری درپایان اظهارداشت : اگر این قشر از جامعه از امنیت کاری و تامین مطالبات مورد نظر بهره مند باشند و حمایت های لازم از آنان صورت گیرد می توانیم با این تعداد گسترده اندیشمند و نخبه که در جامعه داریم امیدوار باشیم سال 87 به عنوان سال نوآوری و شکوفایی سرآغاز آینده ای درخشان و پر بار برای کشور و بلکه جهان باشد.
نظر شما